Projekter i Brasilien

Dagcentre for børn og unge
Vi har dagcentre i Pará, Paraná og Sao Paulo. Her kommer børn og unge for at få omsorg, uddannelse og blive socialt integreret i familie og samfund. De unge får med dagcentret et alternativ til livet på gaden og får mod på livet. De uddannes til at leve et selvstændigt og ansvarsbevidst liv med langt flere positive fremtidsperspektiver end de ellers ville have haft. På dagcentret kan børn og unge spise et godt måltid mad, deltage i sport, læsekurser, sprogkurser, musik og få lektiehjælp.

Skoler
I Brasilien er der skolepligt for alle børn, men det kan være svært at kontrollere, om børnene rent faktisk går i skole. Op mod 92% af børn fra landbrugsområderne går i skole mindre end 4 år. Børnene bliver ofte taget tidligt ud af skolen, så de kan hjælpe til familiens overlevelse. I Piraquara i Paraná har vi med tilskud fra den tyske stat bygget en skole, som blev indviet i 2003. Gennem de personlige fadderskaber får hele familien hjælp og børnene kan gå i skole.

Ernæringskurser
I Santa Catarina er vores hjælpearbejde koncentreret i byen Barra do Sul, hvor projektleder pastor Paul Hinz leder arbejdet. Sammen med sine medarbejdere uddeler han hver måned en pakke med ernæringsmidler til familierne i fadderskabsprogrammet. Samtidig afholder de kurser i ernæring og opdragelse.

Landbrugsuddannelsescenter
I staten Sao Paulo har vi udover dagcentre og et ungdomscenter ligeledes et landbrugsuddannelsescenter. På en gård med et stort stykke land tilknyttet kan unge mennesker gennemføre en statslig godkendt landbrugsuddannelse. Området benyttes desuden som fritidsområde af egnens børn.

Doner et bidrag til vores projekter. 

STØT VORE PROJEKTER